2014. október 7., kedd

az elme kérdései

Sokat figyeltem az embereket. A gondolataikat, a viselkedésüket. A mondandójukat és az azok mögött megbújó valós jelentéseket.
 Vegyük például a legegyszerűbb, mégis az egyik legtöbb bajt és hazugságot okozó szót: SZERETLEK...

Veszélyes. Komolyan veszélyes szó. Ennek az egy szónak a következtében háborúkat dúltak, embereket öltek, világokat váltottak meg...
De most tényleg. Csak gondoljuk végig a következő egyszerű szituációt:
Fiú: Szeretlek
Lány: Én is

Nos ennek tudjuk mik a következményei, párkapcsolat boldogság. Ha minden jól megy, akkor hosszú ideig, ideális esetben életünk végéig tartó csoda, egy hullámvasút kisebb nagyobb problémákkal, de megy. Persze van mikor kisiklik valami cafka, vagy macsó miatt, de hát nincs 100%os hullámvasút sínpálya sehol sem, főleg mivel emberek vagyunk, ha érted kedves olvasó, hogy mire gondolok.

b.) eset:
Fiú: Szeretlek
Lány:.. legyünk barátok (se)

Hát igen a szomorúság kézzel fogható. A bátortala kocka a szélső padból, a nem túl jó sportoló, a nem okos srác, a nem gazdag szülők egykéje, a nem művészlélek sármőr... Csak egy átlagos srác, akinek belső értékeit látni kell. De a mai világ erre nem áll még készen, még nem tudja értékelni a személyekben rejlő egyedi erősségeket. Szomorú történet is lehetne. De sokszor nem az, mert utólag kiderül, hogy lány ribanc, buta, ostoba, vagy akármi. Persze sokszor kiderül, hogy szimplán mást szeret és ennyi az össz oka...

c.) eset:
Fiú:... legyünk barátok (se)...
Lány: Szeretlek

Minden férfi egy disznó, önző szemét alak, aki csak kihasználni és megdugni akarja az ember lányát. Ráadásul csak skalpvadász rohadék... Vagy szimplán más tetszik neki...A többi az eggyel korábbi pontban vázolt, csak természetesen a nemek szerepet cserélnek.

d.) eset:
Fiú: legyünk barátok (se)...
Lány: legyünk barátok (se)...

Nos ez az egyik legérdekesebb eset. Miért? mert itt aztán bármi lehet, barátság, egyoldalú érzelmi függőség, egyoldalú lelkifüggőség, valódi barátság, valódi vonzalom elkendőzése, szex, extrák, semmi. Barátság, igazi barátság, igazi vonzalom, valódi őrület. Tisztázzuk két fél közül az egyik mindig, ismétlem: MINDIG fog valamit érezni a másik iránt. Ez akár vica versa periodikusan, hullámszerűen, összeegyeztetve, összeegyeztetlenül, bárhogy lehet, jöhet. De sosem marad el egyik félben sem az, hogy igenis felmérje másik nemből származó barátját, hogy mi lenne ha... A problémát általában ebben az szokta jelenteni, ha az egyik fél által elképzelt megoldás túlságosan is jól nézett ki és ez megmérgez mindent.

Aztán van még ezen kívül sok más részmegoldás, vagy szabadon variálható ezen alapesetek ok-okozati kapcsolatainak szabad vegyítése, de ezen túl nagyon más nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése