2014. október 8., szerda

barátunk a szemöldök

Igen-igen. Egy újabb értelmetlen és semmit mondó bejegyzés. Először szó volt a barátságról, majd egy őrület a cipőkről. Most pedig következzen szemöldök úr/hölgy!

 Az emberi mimika egyik legfontosabb kelléke a szemöldök. Ugye kedves férfiak milyen nagy ostobaságnak és sok esetben visszataszítónak találjátok a lányok/nők "rajzolt" vagy valóban rajzolt, esetleg tetovált szemöldökét. Mert miért is a szemöldökről beszélek most? Egyszerű. Mivel a nonverbális kommunikációs jegyeink közül általánosságban ez az a mimikai eszközünk amit a legkevésbé tudatosan mozgatunk a szemmozgásunk után. Persze most egyből húzhatod a szemöldöködet, hogy ekkor ez most mit is jelent? Na ugye, már érted is. A szemöldök mozgása, mozgatása erős érzelmi töltettel látja el mondandónkat, így az agyunk sokkal könnyebben tudja értelmezni, hogy az most mosoly, vagy vicsor... Segítek egy kicsit: álljatok nyugodtan a tükör elé. Nézzetek a saját szemetekbe és mondjatok el egy tudatos és rövid hazugságot, amikor a szemetekbe néztek. Először megrezzen a szemöldök, az agy tudja, hogy hazudsz és ha nem lényeges okból, akkor ellenkezik ( a komoly és tudatosan megtervezett, megszervezett hazugságot valójában a szemmozgás is csak igen nehezen tudja elárulni). Mond el újra és újra. Ekkor már láthatod, hogy ha figyelsz, koncentrálsz, akkor kisebb vagy egyáltalán nem történik mozgás. Akkor miért emelem ki? Mivel a szemöldök jellemünk része, borzas szemöldök, borzas személyiség, rajzolt szemöldök, rajzolt személyiség. Persze ez csak sarkosítás, meg egyszerűsítés, mert mi van azzal, aki csak ápolja külsejét. Jelezném ápolt, igényes külső, nem feltétlenül igényes belsőt hordoz. És fordítva. De (!) igenis jelenthet személyiség beli zavarokat, főleg az önkép elfogadásával kapcsolatos problémákat szokott sok esetben titokbn, s mégis nyílta mutatni, pl az eredeti szemöldököt valaki ennyire elmaszkírozza, elváltoztatja, ezzel bújtatva el valódi énjét, érzéseit, érzelmeit. Csak gondold végig, nem is biztos, hogy amit elsőre mondok, akkora baromság. Vizsgáld meg magad kedves női olvasó, vajon tényleg csak azért csipkeded magadat egy csipesszel és tépkeded saját szemöldököd, hogy számodra vonzóbbá váljon és általa te is, vagy azért, hogy másoknak megfeleljen a kinézete? Ez sem ilyen egyszerű eldöntendő kérdés.
Állítólag nagy hibám, hogy se eleje se vége nincs a bejegyzéseimnek. Hát ennek eleje már van, akkor illik egy szép kerek végét és keríteni neki.
Amit itt leírtam fenntebb az nem kőtáblába vésett parancsolat. Ezek csak tapasztalatok, ha úgy nézzük végtelenül szubjektív, még ha a nagyfokú mintavétel miatt is akár reprezentatív is lehetne. Így arra kérlek kedves olvasó fontold meg, gondold át, hogy te mennyire vagy barátja szemöldök úrnak/hölgynek és az ismerőseid közül, kik hogy viszonyulnak szőrös útitársukhoz, majd gondold át ezen személyek jellemét. Esetleges megfigyelést, ellenkezést elfogadok a kommentek között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése